Kiertokadun keskuspuistossa

torstai 14. huhtikuuta 2011
Kiertokadun alueen, eli aravien alueen rakentaminen 1950-luvun alussa oli Porissa Tiilimäen rivitaloalueen tekemisen ohella yksi keino vastata sotien jälkeiseen ankaraan asuntopulaan. Valmista syntyi aikoinaan urakalla, mutta suunnittelu ja työn laatu ovat osoittautuneet kestäviksi. Kun kävelee kiertokadun keskellä sijaitsevaan keskuspuistoon näkee ympärillään vain 50-luvun kerrostaloarkkitehtuuria ja kuulee lasten leikeistä kantautuvaa kirkunaa - niin kuin silloin talojen valmistumisen aikaan 50-luvullakin olisi kuullut.
  • Kiertokadun taloista tuli näpättyä kuvia myös aikaisemmin kesällä 2009 kun kävin keskuskartanon huipulla. Kuvien taloista moni on jo peruskorjattu.
Presidentinpuistokadun matalampia taloja ja taustalla kiertokadun puistoa.

Kun katsoo tarkkaan ensimmäistä vanhaa kuvaa voi bongata kuvan ylhäältä kiertokadun päiväkodin, jolla on ikää jo 58 vuotta. Kun päiväkoti avattiin vuonna 1952, se oli pikkulasten seimi ja tarkoitettu vain alle 3-vuotiaille ja vauvoille. Seimiaikaa kesti 40 vuotta, ja vasta sen jälkeen päiväkotiin alettiin ottaa yli 3-vuotiaita. Paikkoja lisättiin Kiertokadulla 1976, ja samalla päiväkodin tiloja laajennettiin Kiertokatu 16:sta naapuritaloon, Kiertokatu 14:ään. Historiallinen muutos oli 1992, jolloin myös yli 3-vuotiaille avattiin ovi päiväkotiin.
Lähteet: SK 31.5.02

Huomiseen!

Tässä 50-luvun alun kuvassa kerrostalot vastavalmistuneita. Kaupunki näyttää vielä aika väljältä.

Talot saavat uusia pastellivärejä.


Mese.


Kaupungin leikkipuisto keskellä aluetta.

Osa taloista on saanut uuden julkisivuvuorauksen.

3 kommenttia: Kiertokadun keskuspuistossa

mm kirjoitti...
14. huhtikuuta 2011 klo 18.24

Nyt löysit minulle arvokkaita kuvia, vanhoja ja uusia. Parvekkeemmekin osui kuvaasi. Elin tuolla jo 50-luvulla, vaikka olenkin välillä asunut monessa muussakin paikassa.

ted kirjoitti...
16. huhtikuuta 2011 klo 11.21

Onpa tosiaan ollut maisemassa avaruutta.

Useampikin koulukaveri asui kiertokadulla, joten aika ajoin tuli tuolla vierailtua. Jotenkin tuo pilvinen sää vielä passaa ala-astevuosien tunnelmaan.

Ence kirjoitti...
28. huhtikuuta 2011 klo 15.00

There's no place like Kiertokatu!

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...