Karjarannassa rakennetaan taas

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011
Karjarannassa oli pitkään hiljaisempaa, mutta nyt on taas kerrostaloja alkanut syntyä. Satakunnan Kansa uutisoi muutama päivä sitten, että Suisto-Kiinteistöt Oy ja rakennusyhtiö Skanska ryhtyvät yhdessä kehittämään osaa Porin Karjarannan teollisuusalueesta. Esisopimuksen mukaisesti Suisto-Kiinteistöt Oy sitoutuu myymään alueelta tontteja Skanskalle asemakaavan muutoksen saatua lainvoiman. Alue on tarkoitus toteuttaa kokonaan n. 10-15 vuoden kuluessa. Suisto-Kiinteistöt osti noin 11,7 hehtaarin suuruisen Karjarannan teollisuusalueen Metso Oyj:ltä marraskuussa 2005.
Tulevat talot tullaan sijoittamaan väljemmin ja parkkipaikkoja lisätään.

As Oy Makasiininranta.Halleja on jo alettu purkamaan.Suojellut puutalot ovat kohentaneet hieman ilmettään, mutta edelleenkään ne eivät sovi muuten niin arvokkaan oloiselle alueelle sekaisine pihoineen.

2 kommenttia: Karjarannassa rakennetaan taas

Anonyymi kirjoitti...
20. huhtikuuta 2011 klo 20.36

Hyvä, että karjarannan teollisuushallit puretaan. Tiedätkö, puretaanko kaikki teollisuushallit, vai jääkö karjarantaan vielä teollisuutta? Metso/Rauma Repola(?) varmaan jää vielä paikoilleen, luulisin.

Toinen asia on nuo suojellut puutalot. En tajua, miksi niitä suojellaan, koska ei ne nyt niin hienoja ole, tai rakennuskulttuurisesti arvokkaita. Pihat sekaisin ja remontti tuskin tulee etenemään kovin nopeasti. Nämä olis voinut purkaa ja säästää se Antinkadun kivitalo.

Janne kirjoitti...
20. huhtikuuta 2011 klo 22.32

Näin olen ymmärtänyt, että aluetta jatketaan pikkuhiljaa lännen suuntaan ja sieltä teollisuus väistyy. Tässä linkki erääseen uutiseen:
http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article613043.ece

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...