Tänne tulee Porin Pasaasi

maanantai 4. huhtikuuta 2011
Porin keskustan kerrostalorakentaminen laajenee ja valtaa uusia alueita. Vielä ei ole mitään purettu eikä rakennettu, mutta veikkaan että tämän vuoden puolella nämä maisemat alkavat muuttumaan. YIT on jo useita vuosia suunnitellut Porin kaupungin kanssa Pasaasi nimistä kokonaisuutta uuden uimahallin viereen. Projekti olisi yhtä suuri kuin kaupungin ydinkeskustan länsipuolelle noussut Hankkijan alue. Paljon on muuten lyhyessä ajassa lumet sulaneet, kuvien ottamisesta ei nimittäin ole pitkä aika.

Onneksi tarvittavat palvelut on lähellä.


Alueen havainnekuva Kuva: YIT

Taustalla Porin P & T kone Oy

Mehiläinen muutti alueelle viime syksynä.

"Suunnittelualueella toimii nykyisin yhteensä 14 yritystä. Yritystoiminta liittyy pääosin autojen, koneiden ja laitteiden huoltoon ja myyntiin. Alueella on myös kaksi polttoaineen jakelupistettä ja kahvila.

Yritykset ovat siirtymässä suunnittelualueelta uusille sijoituspaikoille vuokrasopimuksien päättyessä kaupungin omistamilla tonteilla. Suunnittelualue on ollut keskusta alueelle toissijaisessa käytössä ja vanhentunut. On ollut pitkään selvää, että alueen asemakaavaa muutetaan keskustatoimintoja tukevaksi. Näin ollen yrityksillä on ollut aikaa varautua muutoksiin." Lähde: Kaavaselostus


Kuvatekstin muokkaus 8.4.2011

Kirjoitin virheellisesti kuulopuheisiin perustuen että työkkäri muuttaisi Satakunnan kansan entisiin tiloihin, mutta sain viestiä että asia ei pidä paikkaansa. Pahoittelen mokaa ja ensikerralla vastaavissa jutuissa varmistan asian.

Viesti blogin seuraajalta: Entinen työvoimatoimisto, nykyisin Porin seudun työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on ja pysyy Teljänkadulla. Satakunnan kansan vanhoihin tiloihin muuttaa Satakunnan ELY-keskus (elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), joka on nyt ripoteltuna ympäri Poria, mm. Yrjönkadulla ja Aittaluodonkadulla.


Purettavia näkymiä."Suunnittelualueen itäreunalla toimivat Satakunnan Monikulttuurikeskus ja nuorten työpaja. Kyseiset toiminnot etsivät toimitiloja kaupungin keskusta-alueelta toiminnan jatkamiseksi.

Maankäyttö kiilamaisella alueella Tampereentien ja Itsenäisyydenkadun välillä linja-autoasemalta Ulvilantielle uudistuu ja täydentyy maankäytöllisesti lähivuosina. Suunnittelualueen lähiympäristössä on vireillä useita kaavoitus- ja uudisrakennushankkeita.

Keskustan palvelut ovat suunnittelualueen välittömässä läheisyydessä. Asemakaavaehdotus mahdollistaa myös liiketilojen rakentamisen korttelialueille. Onkin toivottavaa, että erityisesti katutasoon rakennettaisiin liiketiloja elävöittämään kaupunkitilaa." Lähde: Kaavaselostus

Palaan alueelle varmasti vielä monta kertaa.

1 kommenttia: Tänne tulee Porin Pasaasi

Anonyymi kirjoitti...
2. toukokuuta 2011 klo 11.51

Kiva kun kuvasti katoavaa kaupunkikuvaa aseman läheltä. Kohta näitäkään taloja ei ole ja ne muistikuvista ilman kuvia häviävät.
Kiitos!
ST

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...