Euromarketista Porin toinen Prisma

sunnuntai 29. marraskuuta 2009
Suomen Lähikauppa eli entinen Tradeka antoi perjantaina 27.11 tiedotteen Porin Euromarketin liiketoiminnan myymisestä Satakunnan Osuuskaupalle. Näin Poriin syntyy keväällä toinen, hieman pienempi Prisma. Silmiini pisti myös juttu Salon seudun sanomissa, jonka mukaan koko Euromarket-ketju uudistuu ensi vuoden alussa laatikkokauppamaiseen suuntaan, joten uudistuksia Porin Euromarketissa olisi ensi vuonna tullut joka tapauksessa.



Porin Euromarket, eli silloinen Eka-market avattiin syksyllä 1988. Avajaisvuonna 1988 marketin kokonaispinta-ala oli noin 5 560 neliömetriä ja tilavuus noin 35 000 kuutiometriä. Tontille suunniteltiin 370 autopaikkaa. Kiinteistö- ja kalustoinvestointien arvo oli noin 40 miljoonaa markkaa. Alun perin marketin piti nousta pienteollisuusalueelle Tikkulaan, mutta hanketta vastustaneet kauppiaat saivat tahtonsa läpi korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Vuonna 1993 oli uhkana että Eka-market lopettaisi, mutta se jäi kuitenkin toimimaan koska market oli Eka-Market-ketjun suurin myymälä, jonka toiminta oli kannattavaa. Samana vuonna Alko aloitti toimintansa marketissa.



Porin Eka-market sai vuoden 1997 ensimmäisessä laajennuksessa hieman yli 2 000 neliömetrin lisätilat, joista myyntitilaa oli noin 1500 neliötä. Marketin kokonaispinta-ala nousi noin 7 700 neliöön. Kokonaisinvestointina liikkeen laajennus ja uudistus nousi yli 20 miljoonaan markkaan. Samalla Eka-market nimi muutti Euromarketiksi. Vuonna 2002 toisessa laajennuksessa Euromarketin myyntipinta-alaa lisättiin 2 000 neliöllä, minkä lisäksi sen tuotetarjontaa lisättiin ja ulkonäkö remontoitiin nykyiseksi. Lähde: Poritieto







Joku varmasti miettii että kuvaaminenhan on kaupan sisätiloissa usein kielletty kieltomerkein. Valokuvaaminen on kuitenkin sallittua julkisilla paikoilla, ja kauppa luetaan julkiseksi paikaksi, joten valokuvaaminen kaupassa on sallittua. Lisäksi varmistin että kuvissa ei näy ihmisiä.








1 kommenttia: Euromarketista Porin toinen Prisma

Anonyymi kirjoitti...
3. joulukuuta 2009 klo 18.33

kiitos mielenkiintoisista tiedoista!tuli siellä tänään käytyä.oli aikamoinen vilske kun tavaraa myytiin halvalla pois.varmasti tulee käytyä paljon useammin tässä uudessa prismassa kun nykyisessä euromarketissa.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...