Pian Jussilan kulmassa tapahtuu

maanantai 11. lokakuuta 2010
"Jussilan kulman" vuokralaiset ovat jo lähteneet ja pian alkaa Jussilan talon ja sisäpihan varastorakennusten purku. Korttelista onneksi suojellaan Annis eli Annankatu 6:n rakennus ja ns. Jussilan Autoliikkeen funkkisrakennus, Valtakatu 20:n ja Valtakatu 22:n lisäksi. YH-asuntojen kerrostalon rakennustyöt alkavat keväällä 2011 ja valmista on vuonna 2012.

Porin kaupungin havainnekuva ja kaaavaselostus (pdf) 20 sivua.Ruskea Jussilan talo (1855) on rakennettu vanhan hirsirunkoisen rakennuksen päälle käyttämällä hyväksi vanhaa runkoa ja rakenteita. Tontin ja sen rakennukset omisti värjärimestari C.F. Sandberg. Vuonna 1860 rakennus päällystettiin tiilellä, rapattiin ja maalattiin. Jussila asui rakennuksessa perheineen vuodesta 1938, mutta ei omistanut sitä.

Kiinteistö siirtyi Porin kaupungin omistukseen vaihtokaupan kautta vuonna 1971. Kuitenkin vasta 1996 rakennuksen sisätiloissa tehtiin pintapuolista remonttia ja muutettiin jonkin verran huonejärjestystä toimisto- ja sosiaalitiloiksi sopivaksi. Rakennuksessa toimii nykyisin puistotoimen tilat, kellarikerroksessa on Satakunnan monikulttuuriyhdistyksen tilat. Lähde: Porin kaupunki0 kommenttia: Pian Jussilan kulmassa tapahtuu

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...