Katariinankatu 30:n rakennus

maanantai 30. toukokuuta 2011
Tämä katariinankatu 30:ssä sijaitseva hieno rakennus on valmistunut vuonna1927. Samana vuonna Porin poliisilaitos sai toisen poliisiautonsa ja Porin kauppahalli vihittiin käyttöön. Rakennuksessa on toiminut ainakin Porin laatuvaraosa vuosina 1979-1983, mutta mitä muuta rakennuksessa on ollut? Mikä on talon historia? Olisiko rakennus toiminut alunperin autokorjaamona tms?

1.6.2011 Lisätty saatuja muisteloita rakennuksesta:
Blogin nimetön lukija tiesi kertoa, että kyseisen rakennuksen ikkunoissa oli vielä viitisen vuotta sitten vanhat kuluneet teipit vanhasta levykaupasta. Olisko siinä lukenut stage 10 tjs. Toinen lukija korjasi pian että kyseessä oli soitinliike eikä levykauppa. Facebookissa tiedettiin myös kertoa että musiikkisoitinliikkeen  historia jäi aika lyhyeksi
Nimimerkki ST muisteli seuraavaa: Isäni asui muinoin vieressä olevassa valkoisessa puutalossa ja heidän autonsa oli autokorjaamon alakerrassa tallissa aina yöt. Tämä aika oli joskus 1950-luvulla eli silloin ainakin siitä oli mm. autokorjaamo. Levykauppa ja soitinliike olivat siinä paljon, paljon myöhemmin. Omasta lapsuudestani muistan talossa olleen autovaraosakaupan ja korjaamon myös.

7 kommenttia: Katariinankatu 30:n rakennus

Anonyymi kirjoitti...
30. toukokuuta 2011 klo 19.45

Mielestäni kyseisen rakennuksen ikkunoissa oli vielä viitisen vuotta sitten vanhat kuluneet teipit vanhasta levykaupasta. Olisko siinä lukenut stage 10 tjs. Mutta levykaupan toiminnasta en osaa sanoa mitään..

Hienoja vanhoja rakennuksia Porista kyllä vielä löytyy!

Anonyymi kirjoitti...
31. toukokuuta 2011 klo 11.41

Ei levykauppa vaan soitinliike.

Anonyymi kirjoitti...
31. toukokuuta 2011 klo 13.59

Isäni asui muinoin vieressä olevassa valkoisessa puutalossa ja heidän autonsa oli autokorjaamon alakerrassa tallissa aina yöt.
Tämä aika oli joskus 1950-luvulla eli silloin ainakin siitä oli mm. autokorjaamo.
Levykauppa ja soitinliike olivat siinä paljon, paljon myöhemmin.
Omasta lapsuudestani muistan talossa olleen autovaraosakaupan ja korjaamon myös.
ST

Anonyymi kirjoitti...
19. heinäkuuta 2011 klo 11.42

Muistan myös, että se valkoinen puutalo 1970 luvun alussa toimi päiväkerhona. Ei näy kuvassa, mutta luultavasti sama rakennus, kuin mistä ylempi kirjoitus kertoo.

Anonyymi kirjoitti...
17. kesäkuuta 2012 klo 18.43

Hei, Pori on kyllä kiinnostava kaupunki monessa suhteessa. Olen monina kesinä siellä pyörinyt ja tietty jatseilla usein käyn. Taannoin myös entinen tyttöystäväni isä siellä työskenteli toikkarina ja silloin tuli kierreltyä lähiöalueitakin ja näin.

Kirjoitin vaan ihan rändomisti, kun olen viime aikoina ollut hirmu kiinnostunut ulkovalaistuksesta ja julkisivuvalaistuksesta. Tulee mieleen tällaisia satunnaisia rapistuvia rakennuksia katsoessa, että mitä jännittävää niistä voisi ihan valon voimalla rakentaa yön hämäriin. Erikoisilla ja kokeilevilla taidevalaistuksen ideoilla voisi saada aikaan tuostakin julkisivusta aavemaista tai mystistä, tai vaihtoehtoisesti nostalgisen romanttista. Olisi mahtavaa päästä joskus tutkailemaan vapaasti erilaisilla valaistusmekanismeilla ja valaisin tyypeillä mitä tuollaisesta irtoaa. Yleensä kun julkisivu valaistusta suunnitellaan lähinnä hienojen ja arkkitehtonisesti merkittävien rakennusten kohdalla. Mutta "tavallisten" ja etenkin ränsistyvien talojen kohdalla pääsisi tällainen taiteellinen valosuunnittelun silmä rellestämään vapaana :) Olisi siistiä... Lähtisiköhän Porin kaupunki tällaisiin projekteihin mukaan. Monissa Suomen kaupungeissa ei oikein näitä valosuunnittelun juttuja jakseta oikein sallia ja siksi ympäristö on öisin todella tylsän näköinen...

Joku, jolle ulkotilojen valaistussuunnittelu on lähellä sydäntä, voisi saada tuosta rakennuksesta aikaan jotain todella jännittävää. Peräänkuulutan rohkeaa ammattimaista valaistussuunnittelijaa haastamaaan Porin kaupungin leikkimään enemmän valosuunnittelun uusilla tuulilla. Se antaisi kaupungille särmää! Veisi sen tavallaan Stadin ohi, koska siellähän on kämmätty aika pahasti nämä valosuunnittelunn asiat, vaikka nyt se on design pk ja kaikki :P

Japeri kirjoitti...
23. helmikuuta 2014 klo 2.32

Tuo kyseinen rakennus oli Ford korjaamo Satakunnan Auto. Jossa työskenteli muunmuassa K.Antiluoma varaosa myyjänä ja maalinsekoittajana Nykyinen Motormarket juontaa juurensa ja sieltä. Like Satakunnan Auto Osakeyhtiö on perustettu 2.2.1921-30.12.2004 Lakannut tilinpäätöspoistona.

Daisy kirjoitti...
28. heinäkuuta 2020 klo 12.22

Ko. rakennus puretaan kesän 2020 aikana, on valitettavasti päästetty huonoon kuntoon.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...