Tuoreita kuvia Porin torilta

perjantai 29. heinäkuuta 2011
Harvemmin tulee torilla käytyä, mutta aina kun siellä käy on se elämys. Tunnelma ja tuoksut ovat jotain aivan muuta kun marketeissa. Ja voi olla aivan varma että saa tuoretta tavaraa, kuten kuvatkin sen todistavat.

Kauppatori sijaitsi alun perin Porin raatihuoneen edustalla, mutta aikanaan se siirrettiin nykyiselle paikalleen. Kauppatorin ohi suuntautuva Yrjönkatu muuttuu kävelykaduksi, joka jatkuu etelään noin 400m aina Mikonkadulle saakka. Suuri osa kauppatorin tapahtumista on siirtynyt kävelykadun ja Eetu Salinin aukion alueelle, jossa voikin Porin keskustan nykyään sijaitsevan. Kauppatoria ympäröivät, huonokuntoiset rakennukset ja torikioski ovat herättäneet kaupunkilaisissa keskustelua, sillä torimaisemaa pidetään yleisesti ottaen rumana. Torin katukivetys uusittiin vuonna 2007. Kauppatori on avoinna ma-la klo 7-14. Kuukausimarkkinat järjestetään kuukauden 1. tiistaina klo 7-18. Iltatorit ovat kesällä ti ja pe klo 7-18. Lähteet: Wikipedia ja Poritieto


Tori tunnetaan sananlaskusta ”Ko tulet Porrii, su pannaa pärekorrii ja veretää pitki Pori torrii”. Nyt ei kuitenkaan ollut pärekoreja myytävänä.
Hauska Pertti Mäkisen tekemä veistos nimeltään toriparlamentti paljastettiin Porin päivänä 2008.


0 kommenttia: Tuoreita kuvia Porin torilta

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...