Joulukuusen aika

keskiviikko 22. joulukuuta 2010
Taas on tullut se aika vuodesta kun sisälle haetaan kuusipuu joko itse metsästä tai kuusikauppiaalta. Kuusta ei kannata kuitenkaan heti suoraan survaista jalkaan ja viedä olohuoneeseen, vaan muutama juttu olisi hyvä tietää. Tässä juhlitaan.netistä kopioitu hieman tietoa kuusen hoidosta. Kuvat alla ovat Mikkolan Karhumuovin pihasta jossa Nakkilan nuoret uheilijat Ry myy kuusia.

Jäinen kuusi pitää sulattaa hitaasti ennen kuin se asetetaan jalkaan. Sulatuspaikaksi käy viileä tila, jossa on vain muutama lämpöaste. Puun annetaan sulaa muutaman vuorokauden ajan. Puun tyven tulee olla vedessä koko sulatuksen ajan. Jos käytettävissäsi ei ole viileää tilaa, voit tuoda puun pesuhuoneeseen. Laita tyvi vesiämpäriin ja suihkuta neulasisto välittömästi kylmällä vedellä. Toista kylmä suihku muutaman tunnin kuluttua. Puu on valmis jalkaan asetettavaksi noin 8 tunnin jälkeen.

Ota kuusesta pois kuolleet neulaset ja ravistele roskat irti. Mittaa huoneen korkeus ja lyhennä kuusi sopivaksi. Ainakin muutama sentti kannattaa sahata tyvestä pois. Puun tyven tulee mahtua ohentamattomana jalkaan. Tyvestä ei saa poistaa kuorta. Kiristä jalan ruuvit ja pystytä kuusi.

Puun tyven leikkauspinta pitää pitää vedessä koko ajan. Vettä ei saa päästää loppumaan. Veden kulutus on suurin ensimmäisen vuorokauden aikana. Usein kuusenjalan vesitila on niin pieni, ettei se riitä koko vuorokaudeksi. Kuusenjalkaan voi tehdä reiän ja asettaa jalan tilavaan vesiastiaan. Näin kastelusta ei tarvitse huolehtia niin usein.

0 kommenttia: Joulukuusen aika

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...