Porin sillan alla

perjantai 23. huhtikuuta 2010
Käsi pystyyn. Kuinka moni on käynyt Porin sillan juurella? Ei tainnut kovin moni käsi nousta. Tältä sillan alla näyttää kaupungin puoleisessa päässä. Kohde oli päähänpisto ja järkkäriä ei mukana ollut, joten kuvien laatu ei päätä huimaa.


Porin silta oli ensimmäinen kiinteä rautasilta Kokemäenjoen yli ja sen vihki käyttöön presidentti Relander 26.9.1926. Uuden harvinaisen 156 m pitkän riippupaarteisen kaideansasillan suunnitteli professori Jalmari Castrén.


Silta on tehty niittaamalla.Sillan alla kulkee sähkökaapeleita.MRKevyen liikenteen alikulkusilta.

3 kommenttia: Porin sillan alla

mm kirjoitti...
27. huhtikuuta 2010 klo 8.50

Yksi näiden paikalliskuvasarjojen upea puoli on se, että joku todella pysähtyy, katsoo ja näyttää toisillekin erilaisia uusia kuvakulmia. Näistä voisi tehdä vaikka minkälaisen paikallistamiskilpailun ja vastauksia olisi vaikea löytää ihan tutuistakin paikoista. Tuota alinta kuvaakaan tuskin kukaan sijoittaisi omalle paikalleen.

Kyllästynyt kirjoitti...
28. huhtikuuta 2010 klo 14.01

Moi! Lukeudun ihailijoihisi. Asuin Porissa 0-21 ikävuoteni. Minulla on jossain rasiassa sellainen 2 mk alumiinipoletti sillan ylitystä varten. Se on tullut tehtyä lukemattomia kertoja, tosin ilmaiseksi. Olen sitä ikäluokkaa, joka vielä muistaa Kirjurinluodon lautan.

Terkkuja! P.S. Vaikken enää vierailekaan Porissa niin KAIKKI kuvat sieltä ovat tervetulleita tämmöiselle ulkosuomalaiselle.

ted kirjoitti...
21. tammikuuta 2011 klo 0.00

Alinna kuvattu tunneli on ikimuistoinen paikka. Eräänä uutenavuotena joskus 80-luvun puolivälin tietämissä päätimme räjäyttää tykinlaukauksen siinä. Ja sen toki teimme. Juuri, kun saimme langan palamaan, huomasimme tuolta toisesta päästä lähestyvän kaksi mummoa. Luojan kiitos, paukku taisi jysähtää ennen kuin mummot ehtivät tunneliin sisälle... Sen vertainen lataus, jonka siis sai teinipoika helposti ostettua, sai valon vilkkumaan toviksi ja paineisku tuntui kyllä...

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...