Elokuvateatteri Kino

tiistai 10. elokuuta 2010
Elokuvateatteri Kino on vuonna 1936 tiilestä valmistettu funkkistyylinen teatterirakennus joka sijaitsee Itäpuisto 11:ta. Rakennuksen on suunnitellut Tamperelainen arkkitehti Jaakko Tähtinen. Elokuvateatterin rakennutti Kinoston perustajana tunnetuksi tullut Väinö Mäkelä joka vuonna 1921 osti Puistoteatterin ja vuokrasi vasta valmistuneen elokuvateatteri Sammon.
Elokuvateatteri Kino rakennettiin todella suurella vauhdilla, nimittäin luvat rakennukseen haettiin kesäkuussa 1936, ja saman vuoden syyskuussa rakennus jo avattiin.
Kino oli 405-paikkainen, ja se oli Sampotalon paikalla sijainneen elokuvateatteri Sammon jälkeen Porin toiseksi suurin elokuvateatteri. 1980-luvulla Kino jaettiin kahteen saliin: Parvekekatsomosta erotettiin Kino 2 -teatteri ja entinen alakatsomo jäi Kino 1:ksi.

Muistot vieressä sijainneesta puutalosta on hienosti näkyvissä.

Elokuvateatteritoiminta loppui Kinossa vuonna 1999 kun Promenadikeskus valmistui. Nykyään elokuvateatteri Kinon tiloissa toimii suosittu yökerho Bar Kino. Elokuvateatterin alkuperäiset vihreät neonvalot on säilytetty muistona rakennuksen menneisyydestä.

Lähde: Poritieto

3 kommenttia: Elokuvateatteri Kino

Anonyymi kirjoitti...
11. elokuuta 2010 klo 3.51

"Nykyään elokuvateatteri Kinon tiloissa toimii Porin Ravintola&Viihde Oy:n omistama suosittu yökerho Bar Kino." Vanhentunutta tietoa.

Juselius kirjoitti...
11. elokuuta 2010 klo 7.17

Kiitos huomiosta! Poistin vanhan tiedon.

Anonyymi kirjoitti...
12. elokuuta 2010 klo 11.29

Toivottavasti tämä rakennus on suojeltu? Onko kenelläkään tiedossa?
Tuossa elokuvateatterissa omat vanhemmatkin kävivät nuorena parina.
Pala Porin rakennushistoriaa.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...