Mäntyluodon sataman porttirakennus

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010
Mäntyluodon sataman porttirakennuksen rakennushanke on osa meneillään olevia Porin Sataman vetovoimaisuutta ja logistiikkaa parantavia toimenpiteitä. Porttirakennukseen rakennetaan Porin Sataman toimistotilat, toimistotilaa Porin Sataman yhteistyökumppaneille sekä tavaraliikenteen aluevalvomo. Läntinen tullipiiri vuokraa rakennuksesta Porin tullille uudet toimitilat. Valmista pitäisi olla syyskuussa 2010.


Monia närkästyttää Porin kaupungin päätös urakoitsijasta. Suuri urakka ja tuhannet veroeurot pääsivät lipsahtamaan porilaisten ja satakuntalaisten käsistä, kun virolaisen Viru Konsortsiumin reilun 1,5 miljoonan euron urakkatarjous alitti toiseksi tulleen satakuntalaisyrityksen tarjouksen ainoastaan reilulla 10 000 eurolla. Nyt Virolaisyritystä syytetäänkin mm. vakavista työsuojelurikkeistä sekä hintojen alaspolkemisesta työntekijöiden turvallisuuden kustannuksella.


Rakennus näyttää hyvältä. Mukavaa että rakennukseen tehdään myös pyöreää muotoa.Hankkeen rakennusurakoitsija on Virolainen Viru Konsortsium Oü. Ilmanvaihtourakasta vastaa 100-Ilmastointi Oy, putkiurakasta LVI-Helin Oy, sähköurakasta Tecsec Oy, rakennusautomaatiourakasta Fidelix Oy, maanrakennusurakasta Destia Oy ja ympäristötöistä Porin teknisen palvelukeskuksen rakentamisyksikkö. Rakennuksen arkkitehti- ja maanrakennussuunnittelusta vastaa teknisen palvelukeskuksen omistamisen yksikkö. Rakennesuunnittelija on Ramboll Finland Oy, sähkösuunnittelija Vahekoski Oy ja LVI-suunnittelija Satakunnan LVI-toimisto Ky. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 2,4 miljoonaa euroa.

0 kommenttia: Mäntyluodon sataman porttirakennus

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...