Tähän tulee Porin uusi silta

keskiviikko 2. helmikuuta 2011
Porin kaupunginhallitus näytti jokikeskukselle vihreää valoa tammikuussa ja projekti lähtee käytännössä liikkeelle mahdollisesti jo tämän vuoden puolella. Jokikeskus on laajuudessaan todella mielenkiintoinen hanke sillä se tulee muuttamaan Porin keskustan kauneinta maisemaa merkittävästi. Uusi ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu kevyen liikenteen silta Etelärannasta Pohjoisrantaan rakennetaan vuonna 2013-2014. Silta tulee koukkaamaan Kirjurinluodon kärjen tuntumasta. Suunnittelukilpailu sillasta järjestetään keväällä. Renorin sivuilla on lehtileike satarista miltä uusi silta voisi näyttää.

Jokikeskuksen suunnitelmissa on myös uusia rantamuurit niin Kokemäenjoen etelä- kuin pohjoisrannaltakin. Molemmille rannoille rakennetaan myös muurien juureen vedenpinnan läheisyyteen terassit, joita pitkin kansa voi kulkea joen tuntumassa. Venepalvelut on tarkoitus rakentaa laivarantaan kirkon viereen. Uusi kahvila ja paviljonki vetäisi myös väkeä rantaan. Jokikeskuksen avajaisia vietetään vuonna 2016 ja projekti maksanee kokonaisuudessaan 20 miljoonaa euroa.
Kirjurinluodon nokka uusitaan 50-100 metriä kumpaankin suuntaan.

Tästä silta kaartaa pohjoisrannalle puuvillatehtaan kulmalle...


... ja nykyisen taavisillan paikkeille lienee toinen pää sijoittuvan, eli taidemuseon edustalle.

Kirjuriluodon nokalla on joku käynyt tekemässä "titanicit" - jäljistä päätellen.

Kairauksiakin on jo meneillään.


Näille nurkille tulee sillan etelärannan puoleinen pää. Jäällä näkyy Porin Lions Clubin perinteinen jäänlähtöveikkauslautta.
Muuttuva maisema.

1 kommenttia: Tähän tulee Porin uusi silta

Anonyymi kirjoitti...
11. helmikuuta 2011 klo 7.21

ei mitään uutta siltaa !

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...