Puuvillan tuleva kauppakeskus

torstai 1. heinäkuuta 2010
Porin puuvillaan alueelle rakennetaan kauppakeskus, johon tulee vuokrattavaa liiketilaa 37 000 neliötä. Lisäksi suunnitellaan hotellia, joka käsittää noin 4 000 neliötä, sekä toimistotilaa noin 14 000 neliön verran. Pysäköintipaikkoja tulee 2 700. Skanskan on tarkoitus aloittaa rakennustyöt syksyllä 2010, joten kävin kuvaamassa puuvillatehtaalla ennen kun mitään on vielä tehty. Olin paikalla viimeksi lokakuussa 2009 kun alueella tehtiin maanpuhdistustöitä.

Puhdistetulle alueelle on syntynyt "järvi". Tähän kohtaan rakennetaan suuri, lähes 3000 auton parkkihalli, sekä katutasoon lähes 3000 neliön market. (Kuva suurempana)


Maahan jyntättiin joulukuussa 2009 noin 30 metrin syvyyteen energiapaaluja joista saadaan talvella lämpöä ja kesällä järjestelmää käytetään jäähdytykseen.

Tässä kohdassa sijaitsi laaja kutomorakennus joka paloi vuonna 1982. Sen jälkeen tehtaan toiminta ajettiin vähitellen alas 1990-luvun puoliväliin mennessä. (Kuva suurempana)


Kutomorakennuksen vanhat tiiliseinät säilytetään ja alueelle tulee useita liiketiloja. Näille kohdille tulee kauppakäytävien risteyskohta. Oikealla olisi ravintoloita ja vasemalla toinen pääsisäänkäynti.Alueella on jo nyt lähes sata eri toimijaa.Kuvauksellinen kuja joka sisälti paljon yksityiskohtia tehtaan menneisyydestä.


Tähän tulee kauppakeskuksen toinen pääsisäänkäynti.


Tämä värjäämön ja uuden kehräämön välinen alue tulisi olemaan jatkossakin parkki-aluetta. (Kuva suurempana)KL Sähkökorjaamo joutuu todennäköisesti lähtemään paikalle tulevan pysäköintialueen tieltä.Rakastajat teatterin kehräämöön on kaavailtu ravintolatiloja.


Tähän piipun juurelle tulee sisäänkäynti kauppakäytävälle.Puuvillassa toimii Pohjois-Porin terveysasema ja opetusterveyskeskus jotka vihittiin käyttöön 13.10.2005. Keskukseen on suunniteltu myös kirjastoa.Kahvila Cafe Solo.


Conttonring joutuu etsimään uudet tilat toiminnalleen, sillä paikalle tulee parkkitilaa.


Jään mielenkiinnolla odottamaan suuren hankkeen rakennustöiden alkamista, joita tulen seuraamaan blogissa. Kauppkeskuksen avajaisia on suunniteltu vietettävän maaliskuussa 2013. Renorin sivuilta on ladattavissa esite (11,5Mt), jossa pohjapiirrustukset.

3 kommenttia: Puuvillan tuleva kauppakeskus

Anonyymi kirjoitti...
1. heinäkuuta 2010 klo 23.52

Hienoja kuvia! Olen asunut lapsuudessani aika lähellä, joten noilla pihoilla ja kujilla on tullut seikkailtua paljon. :)

Anonyymi kirjoitti...
6. heinäkuuta 2010 klo 10.36

Cottonringin sivuilla on ilmoitus, että lopettavat toiminnan 15.8., koska eivät ole löytäneet sopivia tiloja.

Anonyymi kirjoitti...
9. heinäkuuta 2010 klo 9.03

Hyvä, että Pori elävöityy hieman tuoltakin päin. Hienoja kuvia. Innolla odotan minäkin mitä tuleman pitää tuolla.

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...