Uuden S-market Herkun paikkaa puretaan

keskiviikko 29. helmikuuta 2012
Uusi S-market Herkku siirtyy alustavien suunnitelmien mukaan Isolinnankadun puolelle nykyisen Sokoksen viereen rakennettavaan uuteen rakennukseen kesällä 2013. Uuden rakennuksen alta puretaan parhaimmillaan Linnainmaan talona tunnettu rakennus, jossa on toimi pitkään muun muassa legendaarinen ravintola Punapaula sekä Alko. Uusimpien uutisten mukaan paikalle saattaisi kohota aikaisemman kolmen kerroksen sijaan jopa 16-kerroksinen rakennus. Jos talo on hyvin suunniteltu, eikä mikään elementtilaatikko, niin mikä ettei uusi maamerkki olisi Poriin tervetullut. Ylös vielä ravintola tai näköalatasanne, niin hyvä on.


3 kommenttia: Uuden S-market Herkun paikkaa puretaan

Anonyymi kirjoitti...
1. maaliskuuta 2012 klo 2.30

Tost noi! Ensin purettiin pittoreski puutalopori ja rakennettiin "modernia". Nyt ne rakennukset ovat aikansa eläneitä. Porissa puretaan ja rakennetaan tiuhaan tahtiin. Eipä silti: Pori on Suomen paras ostoskaupunki. Porilaiset osaavat myydä ja palvella. Sitä ei vain muut suomalaiset tahdo uskoa, vaikka olen kovin maailman turuilla kehunut. Mitä Porist ei löyry, sitä ei tartte.

Anonyymi kirjoitti...
1. maaliskuuta 2012 klo 6.13

http://www.yle.fi/alueet/satakunta/2012/02/porin_keskustaan_16-kerroksinen_tornitalo_3296531.html

Kaavamuutos haussa.
Paikalle rakennetaan ehkä jopa 16-kerroksinen kerrostalo. Alunperin oli juttua parista kerroksesta. Ehkä hyvä niin kun olenkin ihmetellyt, että ydinkeskustaan yleensäkään rakennetaan matalia laatikoita kun neliöitä alueelta voisi käyttää tehokkaamminkin. Vaikka vain siksi, ettei ympäriltä tarvitsisi jatkuvasti purkaa jotain kaupunkikuvallisesti arvokasta.
Tätä kyseistä rakennustahan nyt ei varmaan kukaan esteettisessä mielessä jää kaipailemaan.

hmm kirjoitti...
9. maaliskuuta 2012 klo 21.31

millä objektiivilla olet ottanut neljännen ja viidennen kuvan :) ? vai oletko muokannut kuvia ?

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...