Polsanluodon pitkospuilla

keskiviikko 29. syyskuuta 2010 1 kommenttia
Lähdin pitkästä aikaa kuvausreissulle ilman sen suurempia suunnitelmia ja päätin mennä ihan minne vaisto vie. Ilma oli mitä kaunein syyskeli, joten päätin mennä kirjuriin. Rakennuksia ja kaupunkia onkin tullut taas kuvattua niin paljon, että on kiva välillä kuvata luontoa. Kirjurissa muistin että en olekkaan pitkään aikaan käynyt Polsanluodolla. Jokohan kirjuriin vievä lautta olisi korjattu, sinne siis katsomaan.

















Ei kaupunki ollut korjannut lauttaa vieläkään, joten takaisin samaa reittiä.




















Kadonnut Nuikkisen kulma

torstai 23. syyskuuta 2010 0 kommenttia
Vain kuoppa on enää jäljellä puretuista 1800-luvun lopun puutaloista ja vuonna 1901 rakennetusta Nuikkisen talosta. Kaikki Nuikkisen kulman kuvat löydät tunnisteella Nuikkisen talo (huomaa kaksi sivua). Mutta tarina jatkuu. Nyt sitten seurataan minkälainen 65 asunnon kerrostalo paikalle rakennetaan.




Jääkö hieno vanhoja puutaloja kunnioittava taideteos uuden kerrostalon seinän piiloon?


Antinkatua. Expert kodinkoneliike.


Ratsulan vaateliike (1971) nuikkisen kulman tontin vieressä.

Jussilan autoliikkeen funkisrakennus

lauantai 18. syyskuuta 2010 1 kommenttia
Jussilan Autoliikkeenä toiminut vuonna 1939 rakennettu funkistyylinen talo oli pitkään purku-uhan alla, mutta päätettiin lopulta suojella. Moni onkin ihmetellyt, että jos tämä suojeltiin, niin miksi nuikkisen kulman kivitaloa ei. Korttelin kulman muut talot puretaan YH-asuntojen uuden vuokrakerrostalon tieltä ilmeisesti jo piakkoin. Päivän (18.9.2010) Satakunnan kansan mukaan rakennustyöt alkaisivat jo ensi keväänä kun kaupunki vain ensin hyväksyy kaavamuutosehdotuksen. Kuusikerroksinen talo olisi valmis vuonna 2012.







Jussilan talon seiniä koristaa ystävyyskaupunkimme Rigan taideopiskelijoiden maalaukset vuodelta 2008.








Kaupunginsairaala ja mysteeritalo

keskiviikko 15. syyskuuta 2010 3 kommenttia
Jatketaan vielä kaupunginsairaalassa. Tällä kertaa muutamia kuvia kaupunginsairaalan päärakennuksesta, joka on saanut viimeaikoina paljon kritiikkiä sen huonoista ja ahtaista sisätiloista. Tiloille onkin varmasti tulossa jättiremontti lähivuosina ja remontti aiotaan lehtitietojen mukaan tuoda Porin kaupunginhallituksen ja -valtuuston budjettiriiheen jo kuluvana syksynä.








Aalto-taideteos Pääterveyskeskuksen edustalla on Eero Hiirosen suunnittelema ja se paljastettiin 27.9.1980.

1970-luvun arkkitehtuuria.

Vähän remonttia on jo käynnissäkin.


Kuvatessani sairaalaa silmiini pisti tämä vanha rakennus josta minulla ei ole mitään tietoa. Jos tiedät jotain rakennuksesta, niin laitappa kommenttia blogissa tai facebookissa.

Anonyymi kirjoitti... 12. lokakuuta 2010 13.43

Merkinnästäsi ei tule ilmi missä päin sairaalan pihapiiriä rakennus on, mutta "sisäpihalla" on tietääkseni ollut vastaavan näköinen rakennus, ja sinne on viety sairaalassa menehtyneet potilaat pestäväksi jne.
Mutta en ole aivan varma onko kyseessä sama rakennus.

Anonyymi kirjoitti... 25. tammikuuta 2012 13.27

Sairaala-alueen asemapiirustuksessa vuodelta 1977 kyseisen vanhan rakennuksen nimeksi on annettu "Pesula Sauna". Nykyisin se taitaa olla lähinnä varastona.



Rakennus on huonossa kunnossa.







Vanha kaupunginsairaala

lauantai 11. syyskuuta 2010 1 kommenttia
Tässä lisää kuvia kauniista vuonna 1890 valmistuneesta Porin vanhasta kaupunginsairaalasta. Ennen ja nyt kuva löytyy blogista päiväyksellä 7.9.2010.

Kaupunginsairaalan vanhassa osassa sijaitsee osastot 1 ja 2 sekä leikkausosasto.





Sairaalan valmistumisvuosi ja peruskorjausvuodet.



Sairaalan puuparvekkeet ovat erittäin kauniit.

Entinen kunnalliskoti ennen ja nyt

torstai 9. syyskuuta 2010 0 kommenttia
Kaikki porilaiset ei varmaankaan osaisi kuvan perusteella sanoa missä tämä rakennus sijaitsee. Tämä Porin kunnalliskotina toiminut rakennus on jäänyt mielestäni hieman unohduksiin, syynä lienee sen sijainti kaupunginsairaalan takana. Rakennus on valmistunut vuonna 1890 ja toimii nykyään kaupunginsairaalan osastoina 11 ja 12. Mustavalkoinen kuva on 60-luvun alusta Satakunnan kirjateollisuuden kirjasta Pori - Kokemäenjoen kaupunki.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...